project 5 e1682966834399

Hjelp og
Informasjon

Lås Opp prosjektet har mange intrikate sider ved seg. På denne siden finner du all den informasjonen du måtte trenge om prosjektet og hva det innebærer å bli en pilotdeltaker.

Sømløs Adgang

Med Lås Opp kan du bestille varer og tjenester på nett og få dem levert bak digital lås, det være seg i en låst boks utenfor døren eller innenfor døren i hjemmet ditt. Prosjektet vil ta høyde for ulike leveringsmetoder og -punkter, som leilighet, hus, borettslag, boligblokk og sameier. Avhengig av hvor og hvordan du ønsker varer og tjenester levert, vil du kunne aktivere Lås Opp tjenesten i lås- eller boksleverandørens applikasjon.

Dørlåsene leveres av Nimly, et innovativt norsk selskap, ledende på biometriske og elektroniske låse- og sikkerhetssystemer. Hovedlåsen som vil benyttes i prosjektet heter EasyCodeV2. Man kan allikevel velge andre låser med flere funksjoner, som for eksempel fingeravtrykksleser og mulighet for nøkkelbrikke. Alle dørlåsene bestilles via Keyfree AS. Med lås fra Nimly kan du enkelt få leveranser inn i huset uten å selv være til stede. Dørlåsen kobles til Keyfree-systemet slik at du alltid kan gi tilgang og ha tilgang til din eiendom. Lås Opp har som hovedoppgave å ivareta kommunikasjonsgrensesnittet mot tjenesteleverandører.

Om du ikke ønsker å benytte deg av en digital dørlås kan en pakkeboks fra Stansefabrikken også benyttes. Stansefabrikken er et selskap i Stafa-gruppen som i løpet av flere tiår har levert til over 80% av borettslag og sameier i Norge. Selskapet er en anerkjent, solid leverandør som har snudd den tradisjonelle bruken av postkasser på hodet slik at du kan få pakker levert sikkert i egen postkasse.

TouchPro UB

Abonnement

Lås Opp er en tjeneste som skal tilbys til så mange som mulig. Derfor kan du velge å enten registrere et sameie eller borettslag, din egen leilighet, rekkehus eller enebolig. Det er i utgangspunktet ingen abonnementsavgift for å være pilotdeltaker. Det er allikevel nødvendig at deltakerne kjøper en rabattert “lås-pakke” fra Komplett sin webshop.

Du registrer deg gjennom registreringsskjemaet her. Der velger du det skjema som passer deg best, og legger inn dine data slik at vi best mulig kan tilpasse løsningen vår til deg og dine behov.

Markedsundersøkelse

Forskningsprosjektet Lås Opp skal utvikle og evaluere tjenester som lar forbrukere motta varer og tjenester bak digital lås. For å lære om hvordan disse tjenestene brukes og påvirker folks hverdag, gjennomfører SINTEF, et av Europas største uavhengige forskningsinstitutter, nå spørreundersøkelser i forskningsprosjektet Lås Opp.

Undersøkelsen inneholder spørsmål om handlevaner og netthandel, samt erfaringer med bruk av løsningene som inngår i forskningsprosjektet.

Har du et spørsmål?

Ofte stilte spørsmål

Det er i utgangspunktet ingen abonnementsavgift for å være pilotdeltaker. Det er allikevel nødvendig at deltakerne kjøper en rabattert “lås-pakke” fra Komplett sin webshop.

Ditt pilotabonnement blir administrert og sikret av Sintef, som igjen legger deg inn i databasen til Keyfree AS. Keyfree leverer selve tjenesten og legger din hjemmesentral og lås inn i “Safeunlock Trust Centre”, der dine brukerdata blir sikret.

For å delta i prosjektet må du anskaffe deg en Hjemmesentral fra Safe4 Security Group, digital lås fra Nimly eller en hjemleveringsboks fra Homeboxx. Du kan bestille alt i Komplett sin webshop.

I alle sikkerhetsapplikasjoner sørger vi for å lagre dine data i henhold til GDPR og de data man har gitt sitt samtykke til lagring av. I Lås Opp blir det etablert et Trust Centre, som håndterer opplysninger med sikkerhet tilsvarende Bank ID og Vipps.

Når pilotperioden er over etter 12 måneder vil Keyfree AS videreføre ditt abonnement med valig komersielle betingelser. Skulle du ikke ønske å bli med videre er det bare å hoppe av eller velge en annen leverandør.

Alle som har egen BankID og leier eller eier bolig med offentlig registrert adresse i Folkeregisteret kan delta i Lås Opp piloten. Du må ha egen smarttelefon (Android eller iPhone). Du må legge inn ditt navn, telefonnummer, epost og adresse når du registrerer deg som pilotdeltaker. Slik informasjon ligger da på ditt eget pilotområde med ditt eget brukernavn (e-post) og passord.

Fant du ikke svar på spørsmålet ditt?

Dersom du ikke fant svaret på det du lurte på, kan du når som helst kontakte oss på kontakt@keyfree.no
Ved spørsmål angående montering av teknisk utstyr kan du også kontakte det tekniske supportteamet på kontakt@keyfree.no
Vi anbefaler alle pilotdeltakere om å lese tipsene og se videoene om montering lenger oppe på denne siden for å få raskest mulig hjelp.

Dersom du ønsker å komme i kontakt med en av prosjektets kontaktpersoner kan du finner deres informasjon her.