project 5 e1682966834399

Hjelp og
Informasjon

Lås Opp prosjektet har mange intrikate sider ved seg. På denne siden finner du all den informasjonen du måtte trenge om prosjektet og hva det innebærer for å bli en pilotdeltaker.

Sømløs Adgang

Med Lås Opp kan du bestille varer og tjenester på nett og få dem levert bak digital lås, det være seg i en låst boks utenfor døren eller innenfor døren i hjemmet ditt. Prosjektet vil ta høyde for ulike leveringsmetoder og -punkter, som leilighet, hus, borettslag, boligblokk og sameier. Avhengig av hvor og hvordan du ønsker varer og tjenester levert, vil du kunne aktivere Lås Opp tjenesten i lås- eller boksleverandørens applikasjon.

Dørlåsene leveres av Nimly, et innovativt norsk selskap, ledende på biometriske og elektroniske låse- og sikkerhetssystemer. Hovedlåsen som vil benyttes i prosjektet heter EasyCodeV2. Man kan allikevel velge andre låser med flere funksjoner, som for eksempel fingeravtrykksleser og mulighet for nøkkelbrikke. Alle dørlåsene bestilles via Keyfree AS.

Med lås fra Nimly kan du enkelt få leveranser inn i huset uten å selv være til stede. Dørlåsen kobles til Keyfree-systemet slik at du alltid kan gi tilgang og ha tilgang til din eiendom. Lås Opp har som hovedoppgave å ivareta kommunikasjonsgrensesnittet mot tjenesteleverandører.

TouchPro UB

Abonnement

Lås Opp er en tjeneste som skal tilbys til så mange som mulig. Derfor kan du velge å enten registrere et sameie eller borettslag, din egen leilighet, rekkehus eller privatbolig. Det er i utgangspunktet ingen abonnementsavgift for å være pilotdeltaker. Det er allikevel nødvendig at deltakerne kjøper en rabattert “lås-pakke” fra Komplett sin webshop.

Du registrer deg gjennom  registreringsskjemaet her. Der velger du det skjema som passer deg best, og legger inn dine data slik at vi best mulig kan tilpasse løsningen vår til deg og dine behov.

Markedsundersøkelse

Forskningsprosjektet Lås Opp skal utvikle og evaluere tjenester som lar forbrukere motta varer og tjenester bak digital lås. For å lære om hvordan disse tjenestene brukes og påvirker folks hverdag, gjennomfører SINTEF, et av Europas største uavhengige forskningsinstitutter, nå spørreundersøkelser i forskningsprosjektet Lås Opp.

Undersøkelsen inneholder spørsmål om handlevaner og netthandel, samt erfaringer med bruk av løsningene som inngår i forskningsprosjektet.