Meny
Låser opp Norge
Snart kan du selv bestemme hvem som kan låse opp...
Unngå stress
Det er kjedelig når en pakkelevering blir et kappløp om...

Teknologien

Om oss

Kontakt oss

Kontaktpersoner

Geir Mørk

Prosjektleder for Digitalt økosystem
Lås Opp

Safe4 Security Group AS
Senior IoT Advisor

Kontaktpersoner

Solveig Meland

Hovedprosjektleder
Lås Opp

SINTEF
Senior Research Scientist

Partnere tester ut leveranser
bak digital lås

Lås Opp er et 3 års forskningsprosjekt som skal utvikle og evaluere et digitalt økosystem for levering av varer og tjenester som fremmer enkel, effektiv og sikker leveranselogistikk til private hjem. Løsningen er brukervennlig, tidsbesparende og enkel for boligeier som selv ikke trenger å være hjemme når leveransen gjennomføres.

I prosjektets første fase skal det utvikles APIer (grensesnitt) som muliggjør at de ulike partneres systemer «snakker sammen» inn mot en sentral teknologiplattform. I neste fase utvikles et såkalt SDK (Software Development Kit) eller en universal verktøykasse som sikrer et åpent system hvor alle interesserte aktører kan samhandle med Lås Opp løsningen.

Boligeier har full kontroll på hvem som kommer og går i hjemmet via App, og kan tildele adgangskoder til hjemmet eller leveringsboksen plassert utenfor hjemmet.
Bak prosjektet står store norske og internasjonale aktører innen Forskning, IoT – Tingenes Internett, Sikkerhet, Netthandel, Logistikk, transport og digitale låsesystemer.

Safe4 Logo

Safe4 tilbyr IoT (Internet of Things)-baserte tjenester og løsninger innen sikkerhet, smart styring og helse, og er leverandør til store skandinaviske og globale kunder innen telecom, energi, sikkerhet, bredbånd / kabel-TV, helse/omsorg, forsikring, samt lokale sikkerhetsleverandører.
Lås opp vil benytte Safe4s digitale IoT Plattform utviklet i Norge, og som tilbyr styring av digitale låser/bokser gjennom en gateway (hussentral). Plattformen til Safe4 tilbyr også en sluttbrukerapplikasjon som skal benyttes for kommunikasjon med sluttbruker ifm godkjenning av leveransene.

pn color rgb 2016

PostNord er en del det nordiske konsernet PostNord. PostNord er 60 pst eid av den svenske staten og 40 pst av den danske staten. 

Samlet omsatte PostNord AS og øvrige datterselskaper i Norge for ca. 4,2 mrd. NOK i 2019. I Norge har selskapet har ca. 1500 ansatte i Norge, 1000 biler og utlevering av pakker ved 1600 hentesteder. 

Hovedkontoret ligger på Alfaset i Oslo.

komplett

Komplett Services er en del av Komplett Group, som har holdt på med netthandel siden 1996 og er en ledende netthandelsaktør i Norden. Elektronikk er det viktigste produktsegmentet. Komplett Group selger både til konsumenter og til bedrifter. Komplett Services AS er driftsselskap i Norge, med ansvar bl.a. for hovedlager og logistikkfunksjoner. Komplett ønsker å tilby sine kunder en bekymringsfri levering og er meget opptatt av å få på plass en god og sikker hjemleveringsløsning.

Homeboxx ble etablert i 2017. Homeboxx har utviklet en mottaksboks med elektronisk lås, software og App. Boksen kan plasseres utenfor hjemmet og fungere som et rom for mottak og sending av varer og pakker. Boksen kan ta imot alle typer varer, hvor matvarer er mest krevende pga krav til temperatur. Toppmodellen er utstyrt med kjøle-/varmefunksjon som holder konstant temperatur på f.eks 2-8 °C uansett utetemperatur, noe som gjør det mulig å plassere temperaturømfintlige varer som matvarer, medisiner og elektronikk i boksen. Produktet er rettet mot private hjem og bedrifter, og muliggjør levering uten at mottaker er til stede. Samtidig gir det transportører økt fleksibilitet mht. leveringstidspunkt.

logo vert

Stansefabrikken utvikler og selger egenutviklede sikringsskap og postkasser laget av stål. Bedriften har en meget stor markedsandel i Norge på postkasser, og har i tillegg til egne produkter et sett med agenturer fra anerkjente europeiske produsenter. Stansefabrikken samarbeider med Postlogi om å digitalisere postkassen. Stansefabrikken har tro på at dette er fremtidens løsning for varedistribusjon, og har en ambisjon om å være leverandør av stålkasser for dette markedet

logo

Postlogi er en teknologibedrift fra Bergen som har utviklet en batteridrevet, elektronisk lås for integrasjon i låsbare skap. I tillegg har selskapet utviklet et komplett software system for administrasjon og kodeutveksling inkl apps for en trygg distribusjon av pakker helt hjem til ytterdøren din. Konseptet er kalt Nabox.no. Låsene inngår som bestandel i Stansefabrikkens postkasser. I tillegg leveres låsene til kunder i Spania og Benelux. Gjennom deltakelse i prosjektet Lås opp og den planlagte piloten, ønsker Postlogi å opparbeide seg ytterligere kunnskap om sluttbrukers ønsker og prioriteringer, for derigjennom å utforske og styrke mulighetene for kommersialisering og skalering av egen teknologi.

SINTEF logo PNG blue RGB

SINTEF er et bredt, flerfaglig forskningsinstitutt med internasjonalt ledende spisskompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap. SINTEF utfører forskning som FoU-partner for næringsliv og forvaltning og er blant de største instituttene for oppdragsforskning i Europa. SINTEF har bred kompetanse om nye mobilitetsløsninger, både når det gjelder persontransport og varetransport. Gjennom tidligere prosjekter har SINTEF opparbeidet solid erfaring med utvikling av tjenestemodeller og verdinettverk, brukerkartlegginger og evaluering av tiltak og løsninger i transportsystemet I prosjektet Lås opp vil SINTEF være ansvarlig for evaluering, analyse og realisering av innovasjonen.

nimly7

Nimly er et innovativt norsk selskap, ledende på biometriske og elektroniske låse- og sikkerhetssystemer. Vi utvikler løsninger for de som ønsker en enklere måte å låse og låse opp, og skaper på den måten et tryggere hjem.

Nimly er en del av RCO Security AB, som eies av Axel Johnson Group. Vi har produsert elektroniske låser i Skandinavia siden 2009, med fokus på design og kvalitet. Vårt sortiment inneholder løsninger som dekker de aller fleste behov, som for eksempel styring av fellesdør, garasjeport, hoveddør, leilighetsdør og innvendig dør. Markedets enkleste montering, utfyllende montasjeveiledning og god pris, gjør at våre produkter blir godt mottatt i det nordiske markedet.

Vil dere være med?
Partnere

Vi ønsker flere tjenesteytere velkommen i prosjektet.
Vennligst ta kontakt. Se kontaktpersoner

Takk,
Din henvendelse har blitt sendt

Noen ganger kan ting gå galt?

Skulle du ikke motta en kopi av din henvendelse på din mail, kan det hende at den har havnet i din søppelkasse. Sjekk derfor om mailen kan ha havnet der.

Vi vil kontakte deg så snart vi kan.