Meny
Låser opp Norge
Snart kan du selv bestemme hvem som kan låse opp...
Unngå stress
Det er kjedelig når en pakkelevering blir et kappløp om...

Teknologien

Om oss

Kontakt oss

Kontaktpersoner

Geir Mørk

Prosjektleder for Digitalt økosystem
Lås Opp

Safe4 Security Group AS
Senior IoT Advisor

Kontaktpersoner

Solveig Meland

Hovedprosjektleder
Lås Opp

SINTEF
Senior Research Scientist

Lås Opp Pilot

June 30th, 2022 – June 30th, 2024

Pilotprogrammet er i gang fra 30. juni 2022. Registrerte pilotdeltakere er så med i piloten i 12 måneder. Selve prosjektet avsluttes 30 juni 2024. På dette tidspunktet vil alle pilotdeltakerne bli flyttet over til en permanent tjeneste. De deltakerne som ikke ønsker dette, vil kunne avslutte sin deltakelse her.

Lås Opp er løsningen som lar forbrukere motta varer og tjenester bak digital lås. Det betyr at kunden ikke trenger å være hjemme når varen leveres, men kan styre tilgangen til bolig eller vareboks fra en app på telefonen. Lås Opp tilbyr full sikkerhet i hele leveransen.

Tjenesten er et 3 års forskningsprosjekt som skal utvikle og evaluere et digitalt økosystem for levering av varer og tjenester. Økosystemet skal fremme enkel, effektiv og sikker leveranselogistikk til private hjem. Som pilotdeltaker i dette prosjektet vil du bidra til å forme fremtidens hjemlevering!

Prosessen som deltaker i Lås Opp Pilot

Før pilotstart

Du registrer deg gjennom vårt registreringsskjema her. Der legger du inn dine data slik at vi best mulig kan tilpasse løsningen vår til deg og dine behov. Etter kort tid mottar du en mail med bekreftelse på registering, samt informasjon om hvor og hvordan du opprettet din egen konto med passord til ditt eget pilotområde. Her vil du motta opplysninger om abonnement, forskningsresultater og gode tips som vil kunne forenkle hverdagen din.

Under piloten

Underveis i piloten vil vi sende deg tips og råd om hvordan du kan bruke Lås Opp systemet best mulig. I tillegg vil du motta analyser underveis i prosjektet, samt brukereksempler innhentet fra andre pilotdeltakere. Det vil underveis også holdes spørrekonkurranser med premiering. På våre sosiale medier kontoer på Facebook, LikedIn og Instagram kan du følge med på aktiviteter og erfaringer fra andre deltakere.

Etter pilotslutt

Mot slutten av piloten vil du motta forskningsresultater og artikler om prosjektet og relaterte områder. Mot slutten av piloten vil du kunne velge å enten gå videre som abonnent av Lås Opp tjenesten, eller avslutte abonnementet. Ved å registrere deg som abonnent får du muligheten til å utvide med andre tjenester som brannvarsling, alarm, hjemmehelse-tjenester og tilkobling til bemannet alarmsentral. Hos Komplett og Keyfree finner du en mengde utstyr for oppgaver i hjemmet, for eksempel digitale dørlåser eller enheter som detekterer vannlekkasjer eller som hjelper deg med strømsparing.

Fordelene er mange

Et baerekraftig valg sirkel

Et bærekraftig valg

Som deltaker i Lås Opp piloten bidrar du til bærekraftig samfunnsutvikling via effektiv transport og redukasjon i utslipp. Du bidrar også til et sikrere og triveligere nærmiljø. 

Mer tid til overs sirkel

Mer tid til overs

Du trenger ikke lenger være hjemme under leveringen av varer. Dermed kan du bruke
tiden din på andre viktige ting. Leverandører vil oppleve hjemlevering som sikkert, enkelt og mindre belastende.

Sikkerheten intakt sirkel

Sikkerheten intakt

Leveransen av varer og tjenester skjer under under din kontroll. Du bestemmer hvor, når og hvordan. Alt registreres og data blir ivaretatt av selskap med nødvendige lisenser for håndtering av persondata.

Trust Centre sirkel

Trust Centre

Trust Centre er vår base for sikker ID verifikasjon, litt likt BankID. Det er selve navet i økosystemet og verifiserer at alle aktører i det digitale økosystemet er autentisk unike. Det sikrer riktig person til riktig tid, med riktige hensikter.

Full kontroll sirkel

Full kontroll!

Med Keyfree appengir du enkelt adgang til bud og servicepersonell
gjennom både dørlås og boks med digital kode. Vårt Trust Centre hindrer tyveri og hjelper deg og ditt forsikringsselskap i en skade- eller tyverisak.

Rollene til de som står bak Piloten

PostNord: Den første speditøren i prosjektet. I mange nettbutikker kan du velge PostNord som transport alternativ. Deretter kan du velge mellom 5 alternativer; 1) Levering innenfor hoveddøren i privathus, blokk, borettslag eller sameie, 2) levering på dørmatten utenfor hoveddøren, 3) levering i en hjemleveringsboks eller stativ fra Homeboxx (i fase 2 av prosjektet blir Stansefabrikken og PostLogi inkludert som alternativer), 4) levering i et felles hjemleveringsrom, om dette er etablert i ditt sameie eller borettslag, 5) levering i garasje med digital lås.

Komplett: Komplett.no vil være det første nettstedet som har tilpasset hjemlevering helt innenfor hoveddøra i privathus, sameiet eller borettslag. Utover høsten vil det i Komplett sin webshop bli åpnet for digital hjemlevering, hvor PostNord og Komplett er de første samarbeidspartnerne. Etter å ha valgt PostNord som leverandør vil du få opp de ulike leveringsalternativene som inngår i Lås Opp prosjektet.

SINTEF: Er de som er ansvarlig for forskningsdelen i prosjektet. SINTEFs rolle i prosjektet er å evaluere og verifisere konseptet. De undersøker publikumsaksept og betalingsvillighet, potensial for tjenesteutvikling og virkninger på reisevaner og transportarbeid. I tillegg studeres hvilke effekter nye leveringsalternativer kan ha på transportarbeid og miljø, som følge av endrede reisevaner og transportmønstre hos kunder og i transportbransjen.

Safe4 Security Group: Er ansvarlig for den tekniske utviklingen av det digitale økosystemet som styrer Lås Opp. Det er Safe4 som utvikler LåsOpp-plattformen, hvor fokuset ligger på å ivareta samhandling i verdikjeden. Det er deres teknologi som gjør det mulig å åpne og lukke dører for å sikre trygg og sikker hjemlevering av varer og tjenester. Safe4 er også ansvarlig for at piloten du deltar i, blir gjennomført.

Keyfree: tilbyr kostnadseffektiv og brukervennlig tilgangsstyring, samt nøkkelfrie tilganger til dører og fellesdører, gjennom deres app, “Keyfree”. Keyfree jobber også mot å knytte systemet mot tredjeparter, som for eksempel vaskehjelp, hjemlevering av pakker og andre hjemleveringstjenester ved bruk av digitale nøkler. Dette skal gjøres på en enkel og sikker måte, og derfor er Keyfree en del av Lås Opp-prosjektet. 

Telia logo

Telia: er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett, mobil og smart hjem-teknologi. Telia går inn i Lås Opp prosjektet med sitt “Smart Consent” produkt (Smart Samtykke). Smart Consent integreres over et API og blir selve kjernen/navet for ID verifikasjon av den, det, eller de, som skal inn bak en digital lås, til rett tid, med rette hensikter.

Nimly: er et innovativt selskap som utvikler løsninger for de som ønsker en enklere måte å låse og låse opp for et tryggere hjem. De har produsert elektroniske låser i Skandinavia siden 2009, og er i dag ledende på biometriske og elektroniske låse- og sikkerhetssystemer. I Lås Opp prosjektet vil det benyttes smarte dørlåser fra Nimly for å sikre sikker og enkel levering av varer innenfor hoveddører.

HomeBoxx Logo svart

Homeboxx: Leverer hjemleveringsbokser med digital lås utenfor ditt private hjem. Dette er et av leveringsalternativene du får i nettbutikken til Komplett. Ved å velge PostNord som transportør og leveringsalternativ 3, “levering i en hjemleveringsboks fra Homeboxx”, vil varen du har bestilt leveres her. Budet får en kode av Lås Opp systemet til å åpne boksen og levere pakken der, så sant det er plass.

Stansefabrikken: Leverer løsninger for hjemlevering i form av postkasser og stativ med digital lås. I nettbutikkens “checkout”, hvor du velger transportør, får du mange leveringsalternativer. Velg “Box” (hjemleveringsboks) dersom du har tilgang på en slik med digital lås.

LOGO POSTLOGI

PostLogi: Leverer digitale låser til Stansefabrikkens løsninger og tilbyr også egne Box produkter. Deres elektroniske låser er standard del av Stansefabrikkens sortiment for intelligente privat- og boligpostkasser. PostLogi tilbyr derfor unike løsninger for trygge leveranser av pakker og fersk mat.

Klar for å registrere deg som pilotdeltaker?

Klikk her og fyll ut skjemaet, så er du klar!

Montering av teknisk utstyr

For å delta i prosjektet må du anskaffe deg en Hjemmesentral fra Safe4 Security Group, digital lås fra Nimly eller en hjemleveringsboks fra Homeboxx. Du kan bestille alt i Komplett sin webshop. Hver av disse kan installeres og monteres på egenhånd, og under finner du hjelpen du trenger for denne jobben.

Dette sier våre  pilotdeltagere

Her vil du snart kunne lese reelle uttalelser fra pilotdeltakerne. Disse kunne for eksempel være:

Lettvint!
Dette var en god opplevelse! Varene kom i hus mens jeg slappet av i hengekøyen. Alt fungerte perfekt og jeg mottok varsler hele veien i appen. Jeg blir med videre, for enklere blir det ikke!
Glad livsnyter
Den er i boks!
Har aldri angret på at jeg ble med i Lås Opp. Varene ligger trygt i boksen til jeg kommer hjem. Enkelt å gi en digital bokskode til budet via app. Gøy å prøve dette ut!
Fornøyd bokseier
Fortsatt sjefen!
Selv om leveransene skjer uten min tilstedeværelse der hjemme, har jeg full kontroll. Genial løsning som viser vareflyten og varsler aktiviteter i appen. Smart løsning!
Imponert IT nerd
Endelig tid til overs!
Så deilig ikke å måtte stå i hentekø! Nå hygger jeg meg med mitt og lar andre sørge for at varene kommer hjem til avtalt tid. Enklere blir det ikke! Jeg gleder meg til Lås Opp tilbyr tjenester!
Takknemlig trebarnsmor
Sikkerheten intakt!
Var skeptisk til å slippe noen inn i hjemmet, men ikke l nå lenger! Med begrenset leveringssone og digital adgangskontroll er tryggheten ivaretatt. Takk for at jeg fikk bli med i Lås Opp og Lykke til!
Trygg kontrollfreak

Har du et spørsmål?

Ofte stilte spørsmål

Fant du ikke svar på spørsmålet ditt?

Dersom du ikke fant svaret på det du lurte på, kan du når som helst kontakte oss på vår mail, hjelp@lasopp.com

Ved spørsmål angående montering av teknisk utstyr kan du kontakte vårt tekniske supportteam. Send mail til tekniskhjelp@lasopp.com 
Vi anbefaler alle pilotdeltakere om å lese tipsene og se videoene om montering lenger oppe på denne siden for å få raskest mulig hjelp.